Hyper-realistiske blyantsværker af Kasper Købke


Attention

... Når man har sin opmærksomhed ét sted, så har man også 'ikke-opmærksomhed' et andet sted."

'Attention' handler om at være opmærksom, både på sig selv og på sine medmennesker - og det handler også om at skabe opmærksomhed, for sig selv og for andre - men kan man begge ting på én gang? - og hvad sker der, hvis ens opmærksomhed er rettet i én retning, men at den egentlig burde have været rettet i en anden retning?

Se hvor du først og fremmest retter din 'Attention' hen i dette, mit nyeste værk.

God fornøjelse.


A Portrait

Kasper, mange tak for en fuldstændig overvældende visuel oplevelse. Det endelige værk går langt ud over vores vildeste forhåbninger. Du har et spektakulært talent og en gave som fortjener den største anerkendelse. Jeg vil glæde mig over billedet resten af mine dage og passe på det som et af mine allerkæreste eje.
— Ejer af 'A Portrait'
 


Nørrebrogade Copenhagen

'Nørrebrogade, Cph' er et af Kasper Købkes allermest populære værker.
Originalværket hænger i et showroom i Washington DC og måler 300 x 244 cm (BxH). Ejerne introducerer værket til deres besøgende som værende det tætteste de kan komme på København i USA.

'Nørrebrogade, Cph' er netop af den berømte københavnske gade af samme navn, set fra Dronning Louises bro - en bro der daglig bliver krydset af mange tusinde cyklister, og ikke mindst at Danmarks travleste bus 5A, som du selvfølgelig også kan finde i værket.

'Nørrebrogade, Cph' er med dets uendelige mange detaljer et værk du aldrig bliver færdig med at kigge på - så rigtig god fornøjelse med at kigge på det i mange mange år frem.


Accessible 24-7

Værket er af Research & Development virksomheden Haldor Topsøe A/S.

Deres hovedkontor ligger i Lyngby nord for København, og det er disse bygninger og omgivelser der udgør motivet.

‘Accessible 24-7’ er et nattemotiv, hvor den rygende skorsten, den kørende bil og det tændte lys i næsten alle vinduer symboliserer, at Haldor Topsøe A/S er tilgængelige 24 timer i døgnet alle ugens syv dage.

 


New York Skyline

Kunsttegningen er fra 2008 og er en unik og yderst detaljeret tegning af den velkendte New York skyline.Kasper Købke tegnede værket til en privat ejer.

Den originale kunsttegning måler 180 x 100 cm og tog ca. 200 timer at færdiggøre.

 


Remember

Værket og dets titlen skal påminde folk om at huske en tid der var, men samtidig også spørge om hvorvidt de KAN huske den.

Alle mennesker har hver især deres individuelle erindringer om deres barndom, opvækst, skolegang og det nære miljø hvori de er opvokset.
Derfor består værket af en masse små billeder af diverse lokaler, gange, trappeafsatser, udendørs arealer etc. på en gammel folkeskole. Disse er blevet mikset sammen i et stort samlet værk.

Derved kan beskueren tage sin egen personlige tur rundt på den gamle skole, og fremkalde for længst glemte minder. Ligesom ens erindring er personlig og konstant foranderlig, på samme måde vil værket være det, for hver gang man kigger på det.

 


Nytorv Copenhagen

Værket af Nytorv i København er inspireret af kampagnen ’Ren by’, som Københavns kommune lancerede i 2008.

6 til 8 skulpturer blev placeret rundt omkring i byen, hvoraf en af skulpturerne forestillede en sodavandsdåse og blev placeret på Nytorv foran byretten i det indre København, et velkendt sted for de fleste københavnere. Værket er det andet i serien af ’Ren by’-værker.

 


Pencilla

Købke kreerede ‘Pencilla’ til Elephant Parade Copenhagen 2011, der var en stor udendørs udstilling med 102 elefanter, udsmykket af kunstnere og designere fra ind- og udland.

“Jeg ønsker at påminde beskueren om det egentlige formål. Pencillas personlighed ønsker jeg at vække til live igennem min blyantsstreg for at skabe medfølelse og derved ønsket om at hjælpe en sårbar elefant. Derfor vil jeg også meget gerne afsætte 1000 tegnetimer til dette vigtige formål”.

Work-in-progress af Kasper Købkes værk 'Pencilla'.
- Photography and stop-motion production: IK Media


Lavuk

Lavuk er en institution for unge handicappede og er beliggende på Østerbro i København. Værket blev udarbejdet i forbindelse med tema-ugen ’Mit Lavuk’. Her udførte Købke Live Drawing, så de unge og deres familier samt institutionens medarbejdere kunne følge med i færdiggørelsen af værket.

I løbet af ugen afholdt Købke desuden tegneworkshops for de unge, der dermed fik mulighed for at lave deres egne kunstværker. Som afslutning på temaugen blev der afholdt en fælles udstilling og fernisering.

 


Sønder Boulevard Copenhagen

Værket forestiller den velkendte københavnske gade Sønder Boulevard. Gaden ligger på Vesterbro, der er en af Københavns mest populære bydele og hvor mange danske kunstnere bor og arbejder.

Værket er det første af flere værker i serien ’Ren by’. Serien er inspireret af en kampagne af samme navn, der har til formål at sætte fokus på at holde byen ren bl.a. via forskellige affaldsskulpturer.

 


H.C. Andersen Eventyrbog

Prisbelønnede eventyrbog som Kasper Købke har brugt mere end 5.000 intense tegnetimer på at følge i de verdenskendte eventyrs fodspor - Købke har modtaget H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods Hans Prisen 2016 for bogen, der er udgivet på i alt 8 sprog - Læs mere om H.C. Andersen-bogen.

Time-lap-video af 'Den Standhaftige Tinsoldat' - fra Købkes H.C. Andersen eventyrbog