H.C. Andersen Prisen modtog Købke for sine originale kunsttegninger til bogen 'Hans Christian Andersen eventyr” og for det usædvanlige arbejde med H. C. Andersen, som bidrager til udvikling af kendskabet til den danske nationaldigter i mange dele af verden.

Prisen er tidligere givet til bl.a. Johannes Møllehave, Dronning Margrethe II, Günter Grass og Ghita Nørby.

Vil du vide mere om Købkes H.C. Andersen eventyrbog og eventuelt hvordan du kan få den hjem på din boghylde?

Til top


Klods Hans Prisen 2016

Købke modtog publikumsprisen under H.C. Andersen Festival 2016 for arbejdet med tegningerne til bogen ”H.C. Andersen eventyr” og for formidlingen af H.C. Andersen og tegningerne til bogen gennem foredrag, workshops, udstillinger og samtaler med publikum under H.C. Andersen Festival 2016.

Vil du vide mere om Købkes H.C. Andersen eventyrbog og eventuelt hvordan du kan få den hjem på din boghylde?

Video: Prisoverrækkelse og oplæg om Købkes 5.000 timer i H.C. Andersens fodspor.

Troels Mylenberg, ansvarshavende chefredaktør på Fynsk Stiftstidende, begrunder Klods Hans Prisen 2016. - hvorefter Købke fortæller om sine 5.000 timer i H.C. Andersens fodspor.

(Jeg beklager den mindre gode videokvalitet, hvilket skyldes, at det er optaget med en mobiltelefon)


Årets KunstTalent i Danmark 2010

Som begrundelse for prisen udtalte dommerne bl.a.: ”Fremragende teknisk kunnen kombineret med stemning og motiv gør at Kasper Købkes værker skiller sig ud fra mængden. Sansen for detaljen, evnen til at se almindelige hverdagsobjekter såsom historiske bygninger, affald og en væltet bambus som motiver for et kunstværk, gør Købke til mere end blot en fremragende håndværker.”

Til top